Μύρισαν Χριστούγεννα

Επιτέλους!!!! Η θερμοκρασία έπεσε αισθητά - έως ανησυχητικά,
μιας και απο τη μια μέρα όπου κυκλοφορούσαμε με λεπτά μπλουζάκια, 
βρεθήκαμε την επομένη "κουκουλωμένοι" 
με τα χουχουλιάρικα μάλλινα ρουχαλάκια μας, 
που είχαν απελπιστεί να παραμένουν στάσιμα στην ντουλάπα... 
Κι αυτό, γιατι πέρα απο το πολύ κρύο, μας έκανε το χατήρι ο Θεούλης 
και μας έφτιαξε "ατμόσφαιρα", στέλνοντας πολλές νιφάδες χιονιού, 
ώστε να στρωθεί ένα πανέμορφο άσπρο χαλί στην περιοχή 
και μάλιστα κατά τόπους παχύ - παχύ 
(γιατί το πέλος είναι που κάνει τη διαφορά!!!!).

 Άρχισε ο ουρανός να μουτζουρώνεται απο την κάπνα των τζακιών, 

και να μυρίζει η υγρή ατμόσφαιρα το καμένο ξύλο... 
Κάποια πράγματα τελικά, είναι όπως λέει και 
η διαφήμιση γνωστής πιστωτικής κάρτας, Αξίας Ανεκτίμητης!!!!!


Επειδή λοιπόν όλο αυτό το κλίμα, 
μου έβγαλε ένα ρομαντισμό και μια νοσταλγία, 
και μιας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μπήκα στην καθιερωμένη ετήσια αναζήτηση της καλύτερης συνταγής για μελομακάρονα και κουραμπιέδες. 
Εδω και μια δεκαετία που φτιάχνω τα γιορτινά γλυκάκια έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές και παραλλαγές για να πετύχω το αποτέλεσμα που ψάχνω. 
Άλλα βγήκαν καλά, άλλα πιο μέτρια... 
Χθες λοιπόν, έφτιαξα μια καινούρια συνταγή, που τελικά θα είναι και αυτή 
που θα μπει στο συνταγολόγιο του "My Kitchen Stories" . 
Επειδή είναι πολύ όμορφο να μοιράζεται κανείς γνώσεις και εμπειρίες,
σας παραθέτω την καταπληκτική αυτή συνταγή κουραμπιέδων,

**ΡΟΥΛΟΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ**

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Φρέσκο Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. Φυτίνη
  • 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα περασμένα απο το multi (όχι χοντροκομμένα αλλά όχι και τρίμα)
  • 4 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
  • 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο
  • 1 κουταλάκι γεμάτο μπέικιν
  • 1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι
    ΟΔΗΓΙΕΣ
    1. Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
    2. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φυτίνη
    3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν το ούζο, τη ζάχαρη,
    4. Βάζουμε σε ενα μπωλ το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
    5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
    6. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αρδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
    8. Παπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και βάλτε τους σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη πιατέλα ή τοποθετήστε τους, τον ένα πάνω στον άλλο σαν πυργάκι σε μια ωραία πιατέλα με ποδαράκι

Καλή επιτυχία σε όλους όσους μπουν στην διαδικασία να φτιάξουν σπιτικά γλυκάκια, και ειδικά σε σας που θα δοκιμάσετε τους Ρουλοκουραμπιέδες μου!!!
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σας!!



Σμουτς
                    Stavi
Δημοσίευση σχολίου